Nieuws

War Child ontvangt donatie

September 2023
Gielissen en TerzijdeTerzake hebben de goede gewoonte om na afloop van een leertraject te doneren aan een goed doel. Gezien de actualiteiten én de belangrijke aandacht voor groei en ontwikkeling, gaat ditmaal de donatie naar War Child.

Een derde groep teamleiders van Gielissen volgden een leertraject in leiderschap, verzorgd door Eline Trapman. Deze mogelijkheid voor ontwikkeling sluit aan bij een belangrijke kernwaarde van Gielissen: ontwikkelingsgericht. Omdat leren groeien is. Leren en ontwikkelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Volop leren lukt goed als je je prettig voelt. Als je de ruimte voelt om nieuwe dingen te ontdekken, je veilig voelt om te experimenteren. Deze ruimte is niet voor iedereen vanzelfsprekend aanwezig. Zeker niet voor de 230 miljoen kinderen die wereldwijd opgroeien in conflictgebieden. War Child zet zich in voor deze kinderen in oorlog, waarbij ze zich vooral richten op het mentale welzijn. Met hun psychosociale steun, bescherming en onderwijs helpen ze kinderen hun heftige oorlogservaringen te verwerken. Want zij geloven in de veerkracht van deze kinderen. Door de steun van War Child leren en groeien ze en ontwikkelen zij zich. En kunnen ze weer vol zelfvertrouwen bouwen aan hun toekomst.

Leren en ontwikkelen van Eindhoven naar Naïrobi!

april 2022
Gielissen leert en ontwikkelt door! In navolging van collega teamleiders uit Helmond, volgden ook teamleiders werkend vanuit de vestiging Eindhoven een leertraject. En hiermee wordt de eerder gemaakte keuze bevestigd: de ervaren waarde van mogen groeien en ontwikkelen gunt Gielissen ook mede wereldbewoners in gebieden waar dat zeker geen vanzelfsprekendheid is. Gielissen doneert ook nu weer in samenwerking met TerzijdeTerzake een deel van de investering in het leertraject aan Booksteps. Zodat leren en ontwikkelen zich verder mag verspreiden!

De gedoneerde € 1.100,00 gaat opnieuw naar ‘Big5library Nairobi’ van Eriss Kahjira. Met de vorige donatie kon deze organisatie worden uitgebreid en geprofessionaliseerd. Intussen werkt Eriss samen met drie scholen en heeft daar nieuwe bibliotheekvestigingen gestart, die ook tijdens de Corona lockdowns gebruikt konden worden. Het geld van deze donatie wordt gebruikt voor het verder uitbouwen en ontwikkelen van de buurtbibliotheek, onder meer door het ondersteunen van extra activiteiten waarmee ze inkomsten voor haar organisatie kan verwerven.

Leren en ontwikkelen van Helmond naar Naïrobi

juli 2020
De Teamleiders van Gielissen Interiors te Helmond volgden een leertraject verzorgd door Eline Trapman van TerzijdeTerzake. De ervaren waarde van leren en ontwikkelen gunt Gielissen ook mede wereldbewoners in gebieden waar dat minder vanzelfsprekend is. Gielissen besloot daarom in overleg met TerzijdeTerzake om een deel van de investering in het leertraject te doneren aan Booksteps.

De gedoneerde € 1.000,00 gaat naar project 'Big5library Nairobi'. Deze bibliotheek wordt door een gedreven filmmaakster en sociaal ondernemer Eriss Kahjira gerund. Het geld kan Eriss goed gebruiken voor de bibliotheek en voor het geven van voorlichting over het Coronavirus. De afgelopen maanden heeft Eriss zich ingezet voor COVID19-hygiëne in de sloppenwijken van Nairobi.

Meer hierover »